Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 23 sep 2015 / 18:54 uur

Miss Italië: Ik wou dat ik tijdens WOII had geleefd

„Als je zou mogen kiezen, in welk historisch tijdperk zou je dan willen leven en waarom?" Het antwoord van Alice Sabatini tijdens de verkiezing voor Miss Italië zorgt voor heel wat hilariteit op social media. De 19-jarige koos namelijk voor 1942.

Een verbaasde jury vroeg haar waarom ze in hemelsnaam de Tweede Wereldoorlog had willen meemaken. De miss had haar antwoord al klaar: „Ik zou willen zien hoe de Tweede Wereldoorlog écht was. Ik wil het beleven." Een bijkomend voordeeltje voor de schone dame, zo merkte ze op: „Vrouwen hadden toch geen dienstplicht, dus ik zou thuiszitten."

Lees ook: Vrouw wil Miss worden na vreselijke behandeling

https://www.youtube.com/watch?v=LgVuIpZxh9Y

Nerveus

Toch legde het onorthodoxe antwoord van de miss haar geen windeieren. Ze won de verkiezing en mag zich nu Miss Italië noemen. Achteraf verklaarde ze nerveus te zijn geweest, omdat ze de eerste was die de vraag gesteld kreeg. Ook had ze haar bewondering voor haar oma willen noemen in haar antwoord, die de Tweede Wereldoorlog meemaakte en die nog steeds in leven is. „Ik had graag mee willen maken wat zij door heeft gemaakt in die tijd", aldus Sabatini.

Lees ook: Soldaat krijgt 70 jaar na WOII portemonnee terug

Op internet ging het al snel los. Zo werden er foto’s bewerkt van de miss op het strand terwijl soldaten het land oprennen en een foto waarop ze meerijdt met Hitler.

https://twitter.com/i/status/646409597385895937

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Miss Italië: Ik wou dat ik tijdens WOII had geleefd
Sluiten