Metro
Metro Nieuws 29 sep 2015 / 07:02 uur

Ministerie wist van geknoei met dieseluitstoot

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu was al jaren op de hoogte dat ook in Nederland op grote schaal wordt gemanipuleerd met de uitstoot van dieselauto’s. Toch stelt het ministerie niet te weten welke fabrikanten hiermee sjoemelen. Dat meldt De Volkskrant.

Informatie ontbreekt

Het ministerie heeft rapporten laten opstellen over de vervuiling door personenauto’s, maar hierin ontbreekt informatie over merken en modellen. Welke personenauto’s de uitstootnormen overschrijden, is dan ook niet bekend. Naar aanleiding van de recente onrust zal hier verder onderzoek naar worden gedaan, maar het ministerie kan niet zeggen op welke termijn dit zal gebeuren.

Lees ook: Topman Volkswagen pakt biezen om dieselschandaal

Volgens TNO, dat veel praktijktests heeft uitgevoerd, zijn ook bij andere merken dan Volkswagen aantoonbare verschillen tussen de uitstoot in het lab en in het verkeer. Het is dan ook goed mogelijk dat ook andere fabrikanten gebruikmaken van ‘defeat devices’, apparaten die systemen uitschakelen om zo een lagere uitstoot te bewerkstelligen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ministerie wist van geknoei met dieseluitstoot
Sluiten