Tjerk de Vries
Tjerk de Vries Nieuws 15 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Meterslange pythons kruipen uit wc-potten

Wie naar de wc moet in de Australische stad Townsville, doet er verstandig aan eerst even goed in de pot te kijken. Meterslange pythons kruipen daar aan de lopende band vanuit de wc-potten omhoog. Slangenvangers hebben de afgelopen weken al verschillende keren enorme slangen uit een toilet gehaald.

Een vrijwillige slangenvanger moest zelfs twee keer in een week in actie komen, nadat iemand een monster in zijn wc had ontdekt. „De eerste keer moesten we het hele toilet losmaken, want de slang verroerde zich niet. De tweede keer was hij al helemaal de leiding in en kon ik hem alleen aan zijn nek vasthouden. Je kan niet trekken, want je wilt dat beest geen pijn doen. Uiteindelijk kwam hij er zelf uit”, vertelde de man aan zender ABC.

Lees ook: Vrouw wordt begroet door boa constrictor in toilet

Gootsteenkastjes

Ook andere slangenvangers komen de reptielen steeds vaker tegen in vochtige ruimtes, bijvoorbeeld in gootsteenkastjes of badkamers. De Australische staat Queensland kent een droog jaar en de beesten gaan daarom steeds brutaler op zoek naar water. Dat wordt de komende maanden vermoedelijk alleen maar erger, nu de zomer eraan komt in Down Under.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meterslange pythons kruipen uit wc-potten
Sluiten