Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 28 sep 2015 / 18:55 uur

Meisjes knippen lokken af voor overleden klasgenoot

Twee meisjes van de Drentse basisschool Het Groene Hart in Zuidwolde hebben hun lange lokken afgeknipt voor de stichting Haarwensen. De dappere meisjes Roos en Sacha deden dit ter nagedachtenis aan hun overleden klasgenootje Martine.

Gemis

Martine overleed vijf jaar geleden aan een hersentumor. De drie meisjes zaten toen gezamenlijk in groep drie van dezelfde basisschool. Het gemis van hun vriendinnetje is nog steeds erg groot. Ieder jaar nemen Roos en Sacha in gedachten hun vriendin mee naar de volgende klas, zo schrijft RTV Drenthe. Volgend jaar zal de klas naar de middelbare school gaan, dus dit jaar is de laatste keer dat de groep gemeenschappelijk het meisje kan herdenken.

Lees ook: Romy (6) vraagt om nieuwe longen met brief

Klusjes

Roos en Sacha lieten voorin de klas de schaar in hun lokken zetten. „Hier wordt een pruik van gemaakt voor kinderen die ziek zijn en geen haar meer hebben door chemokuren", laat Roos weten. Ook de rest van groep 8 zal zich de komende tijd inzetten voor stichting Haarwensen. Zo gaan ze bijvoorbeeld auto’s wassen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Meisjes knippen lokken af voor overleden klasgenoot
Sluiten