Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 15 sep 2015

Man zet hond op naam bedrijf, vrij van belasting

Wanneer je eigenaar bent van een hond moet je in Nederland hondenbelasting betalen. Of is er een manier om die belasting te ontlopen? Daar lijkt het wel op: een man die zijn hond op naam van zijn bedrijf zette, hoeft geen belasting af te dragen. Dat blijkt uit een rechtszaak die een hondenbezitter uit de plaats Waal (Zuid-Holland) won. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Fokken

Eigenaar Dikjan Bos spande een rechtszaak aan tegen de gemeente Molenwaard. Wat is de situatie: Bos zette vorig jaar zijn hond Fine, een Dwergschnauzer, op naam van zijn eigen bedrijf. Niet om bewust belasting te ontduiken, maar omdat hij met het beestje wilde gaan fokken. „Ik wil de belastingaanslag op mijn bedrijf hebben, omdat ik zakelijke kosten zoals de hondenbelasting ook wil kunnen opvoeren”, legt hij uit.

Na de officiële verkoopovereenkomst met zijn eigen bedrijf, kreeg hij een aanslag van 71 euro binnen, niet voor zijn bedrijf, maar als privépersoon. „Fine werd toch gezien als mijn hond, omdat ik haar eten geef en uitlaat.”

Bezitting

Het gerechtshof in Den Haag oordeelde vorige week dat een onderneming wel degelijk een hond kan bezitten. Daarom werd de aanslag van Bos verscheurd.

De gemeente Molenwaard bekijkt of er alsnog een mogelijkheid is het bedrijf de heffing op te leggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Man zet hond op naam bedrijf, vrij van belasting
Sluiten