Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 17 sep 2015 / 13:14 uur

‘Man hoorde via mobiel hoe vrouw werd doodgestoken’

Het moet een huiveringwekkende gebeurtenis zijn geweest voor Danny Cross. Zijn vrouw werd onlangs in haar woning doodgestoken door een indringer, net toen ze hem aan de telefoon had. Dat meldt The Daily Mail.

Telefoon

Nicola Cross, een 37-jarige moeder van twee kinderen, werd maandag dood in haar woning in Hemel Hempstead aangetroffen door agenten. Een vriend stelt dat ze haar man had gebeld toen ze doorhad dat er zich een indringer in haar woning bevond. De IT-specialist hoorde vervolgens hoe de indringer zijn vrouw doodstak.

,,Dan hoorde alles aan de andere kant van de lijn”, aldus de 35-jarige vriend tegenover The Daily Mail. ,,Hij was die dag aan het werk in Hull. Hij zal dat telefoontje nooit uit zijn gedachten kunnen krijgen. Hij zal dat de rest van zijn leven bij zich dragen, wetend dat hij te ver weg was en haar nooit had kunnen redden.”

Tragisch

De 25-jarige Marcin Porczynski wordt verdacht van de moord op de vrouw, die op de plek des onheils dood werd verklaard. Daarnaast is de verdachte ook aangeklaagd voor twee ontvoeringen en inbraak in een nabijgelegen pand. ,,Ik ben er ziek van, het is verschrikkelijk”, aldus de vriend van Danny Cross. ,,Ik heb zelf drie kinderen en het is verschrikkelijk te weten dat iemand zoiets kan doen bij een vrouw die thuis is met haar kinderen. Ik vind het verschrikkelijk voor haar man en haar kinderen. Nicola was een geweldige vrouw.”

Porczynski verschijnt donderdag voor het eerst voor de rechter. Een 19-jarige man die was gearresteerd op verdenking van samenzwering bij inbraak is tot en met 24 september op borgtocht vrij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Man hoorde via mobiel hoe vrouw werd doodgestoken’
Sluiten