Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 16 sep 2015 / 07:06 uur

Malediven en Costa Rica lokken interesse Nederlander

De exotische landen Malediven en Costa Rica trekken als vakantieland steeds meer de belangstelling van Nederlanders. Beide landen staan voor het eerst in de top 50 van zomerbestemmingen waar Nederlanders via reiszoekmachine Skyscanner het meest naar zochten en doorklikten.

In 2014 eindigde Malediven nog op plek 101, in 2015 staat het land op een 36e plaats wat betreft populariteit van bestemmingen in de zomermaanden juli en augustus. Een recordstijging van 65 plekken. Waarschijnlijk speelde de prijs een grote rol. De gemiddelde prijs voor een retourticket afgelopen zomer naar Malediven was 536 euro. Voor de zomer van 2014 was iemand gemiddeld 943 euro kwijt.

Costa Rica en Sri Lanka

Op diezelfde lijst van bezoekers die een vlucht selecteerden, steeg ook Costa Rica hard. Van de zeventigste plaats in 2014 naar de vijftigste plaats in 2015. Sri Lanka volgt op een derde plaats als het gaat om snelste stijgers. Dit land verliet de 57e plaats van vorig jaar voor de 39e plaats dit jaar en steeg dus achttien plaatsen. De opening van verschillende nieuwe hotels en casino’s in de hoofdstad Colombo plus verbeterde treinverbindingen en wegen hebben mogelijk een extra boost gegeven aan de stijgende interesse voor deze vakantiebestemming.

Lees ook: IJsland, Colombo en Seoul ‘rising stars’ en Mykonos het ‘nieuwe Ibiza’

Top 10

De top 10 van zomerbestemmingen waar het meest op geklikt is, is vrijwel hetzelfde als vorig jaar jaar. Alleen wisselen de landen met elkaar van plaats binnen de top 10. Zo staat Italië nu op een derde plaats in plaats van de vijfde. En is Marokko van plaats drie naar vijf gezakt.

Dalers

De grootse dalers zijn Tsjechië en Hongkong, beide landen daalden acht plaatsen. Tsjechië staat nu op plaats 32 en Hong Kong eindigt nog net in de top 50 op een 49e plaats.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Malediven en Costa Rica lokken interesse Nederlander
Sluiten