Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Leeuwendoder heeft spijt van doden leeuw Cecil

Tandarts Walter Palmer heeft in een verklaring laten weten spijt te hebben van het doden van leeuw Cecil. De geliefde leeuw van Zimbabwe werd gedood met pijl en boog en sindsdien is er een klopjacht op de Amerikaanse tandarts.

In de verklaring liet Palmer weten geen idee te hebben gehad dat de leeuw die hij doodde een bekende en populaire leeuw was. „Begin juli was ik in Zimbabwe om te jagen. Ik huurde verschillende professionele gidsen in, die voor de vergunningen zorgden. Voor zover ik wist, was alles aan deze tocht legaal.” Pas na de jacht zou hij hebben gehoord dat hij de geliefde leeuw Cecil had omgebracht.

‘Geen idee’

Palmer betaalde 50.000 dollar om de leeuw af te mogen maken als jachttrofee. Dat meldt BBC. Met pijl en boog doodde hij leeuw Cecil. Daarna werd het dier gevild en onthoofd. „Ik had geen idee dat de leeuw waarop ik heb geschoten een bekende en populaire leeuw was. Ik vertrouwde op de kundigheid van mijn gidsen”, aldus Palmer. Tot slot zegt hij erg veel spijt te hebben dat de activiteit die hij graag en verantwoordelijk beoefent, heeft geleid tot de dood van deze leeuw.

Lees ook: De trots van Zimbabwe is vermoord: leeuw Cecil

Het doden van de leeuw heeft voor veel ophef gezorgd. De 13-jarige Cecil was een nationaal symbool en stond bekend als de ‘grootste leeuw van Afrika’. Ook zou hij geen vlieg kwaad doen. Leeuw Cecil leefde in een natuurreservaat en was dus beschermd. Om de leeuw toch af te kunnen schieten, zou het dier uit het reservaat zijn gelokt door Palmer en zijn gids. Zo konden de regels omzeild worden. Naar eigen zeggen is Palmer nog niet benaderd door de Zimbabwaanse autoriteiten. In 2008 werd de Amerikaan al veroordeeld voor het illegaal doden van een zwarte beer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leeuwendoder heeft spijt van doden leeuw Cecil
Sluiten