Alrik de Jong
Alrik de Jong Nieuws 27 sep 2015

Laatste dag Speelstad Oranje in 5 troosteloze foto’s

Meerdere generaties groeiden op met Speelstad Oranje, het overdekte pretpark van ondernemer Hennie van der Most in een voormalige aardappelfabriek. Maar aan alles komt een einde, zo ook aan dit ooit dagelijks afgeladen park voor jong en oud.

Iets meer dan 30 jaar na de opening was het vandaag de laatste dag dat het pretpark in het Drentse dorpje Oranje kon worden bezocht. Er kwamen nauwelijks nog mensen op af en er werd al vijf jaar verlies gedraaid, dus kregen de personeelsleden dit voorjaar te horen dat de deuren dicht zouden gaan.

Troosteloos

Speelstad Oranje had een mooi afscheid verdiend met veel bezoekers en voormalig personeelsleden, maar er kwamen nauwelijks mensen opdagen. Pretparkwebsite Looopings was erbij en maakte in vijf foto’s duidelijk dat er maar één woord was voor deze laatste dag: troosteloos.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Laatste dag Speelstad Oranje in 5 troosteloze foto’s
Sluiten