Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Laat me van Ramses Shaffy heeft mooiste tekstregel

Het nummer ‘Laat me’ van Ramses Shaffy heeft de mooiste regel van alle Nederlandse nummers. Dat hebben kenners van het Nederlandstalige lied bepaald, in opdracht van de VARAgids.
Het gaat om de prachtige regel: “Ik ken de kroegen, kathedralen, van Amsterdam tot aan Maastricht. Toch zal ik elke dag verdwalen, dat houdt de zaak in evenwicht.” Deze tekst is in 1978 geschreven, niet door de zanger zelf, maar door liedjesschrijver Herman Pieter de Boer. Als Nederlandse vertaling van het nummer Vivre van Fransman Jacques Brel.

Fan

Een van de kenners is singer-songwriter Lucky Fonz III, die duidelijk fan is van het nummer. “Ik kan me bijna niet voorstellen dat de oorspronkelijke Franse tekst beter was”, zegt de artiest tegen NU.nl.
Op de tweede plek eindigde de zin “Dood ben ik pas als jij me bent vergeten” uit Testament van Bram Vermeulen. En de derde plaats was voor Mens durf te leven, wederom een nummer van Ramses Shaffy, maar geschreven door Dirk Witte.
De dertig mooiste teksten staan in de VARAgids van deze week.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Laat me van Ramses Shaffy heeft mooiste tekstregel
Sluiten