Metro
Metro Nieuws 26 sep 2015 / 20:45 uur

‘Kwetsbare vluchtelingenkinderen beschermen’

Europa moet alle vluchtelingenkinderen die Europa bereiken de veiligheid, het onderwijs en de zorg bieden waar ze recht op hebben. De Europese Kinderombudsmannen hebben daarom een taskforce opgericht. Die moet erop toezien dat Europese leiders de rechten van deze kinderen beschermen.

Zorgen

De Taskforce handelt uit naam van veertig Europese Kinderombudsmannen uit 33 landen. De Nederlandse Kinderombudsman Marc Dullaert gaat de projectgroep leiden.

De Europese Kinderombudsmannen maken zich zorgen over de situatie van duizenden kinderen die naar Europa vluchten. Zij maken traumatische ervaringen mee, kunnen slachtoffer worden van geweld en van mensenhandel. De taskforce gaat de situatie van vluchtelingenkinderen monitoren, rapporteren over hun situatie aan Europese leiders en het onderwerp op de Europese politieke agenda’s zetten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Kwetsbare vluchtelingenkinderen beschermen’
Sluiten