Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 3 sep 2015 / 05:55 uur

Kwart goede doelen heeft pand op toplocatie

Een kwart van de goede doelen in Nederland heeft een kantoorpand op een dure toplocatie. Van het geld dat door donateurs wordt opgebracht, huren sommige goede doelen zelfs statige grachtenpanden in hartje Amsterdam.

Dat blijkt uit onderzoek van het AD. Greenpeace was vorig jaar het meeste geld kwijt aan huur: bijna een half miljoen euro. De milieuorganisatie verhuisde naar een hip kantoorpand aan het IJ in Amsterdam. Voor ruim twee ton liet Greenpeace het kantoor verbouwen en inrichten.

Lees ook: Miljardair schenkt miljardenfortuin aan goede doelen

Ook het Aids Fonds, Plan Nederland en het Prins Bernhard Cultuurfonds geven jaarlijks tonnen uit aan kantoorruimte. Het Aids Fonds gaf in 2014 ruim 230.000 euro uit aan de huur van twee panden aan de Keizersgracht en de Herengracht in Amsterdam. Ook Amnesty International en Human Rights Watch vertoeven aan de Amsterdamse grachtengordel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kwart goede doelen heeft pand op toplocatie
Sluiten