Siobian Heiblom
Siobian Heiblom Nieuws 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Krant zegt sorry voor interview met homostel

Eilanden-Nieuws, een lokale krant uit Goeree-Overflakkee heeft zich verontschuldigd voor het plaatsen van een interview met een homostel. De krant kreeg na het plaatsen van het interview veel negatieve reacties van een deel van de lezers met een gereformeerde achtergrond.

Lees ook: Lopen over de regenboog in Rotterdam

Hoofdredacteur Ardi van de Laan en directeur Ab van der Veer van het Eilanden-Nieuws schrijven in de brief: “Hiermee is teveel een podium geboden aan een levensgevoel en –wijze waarin de meeste lezers van onze abonnee-editie zich niet herkennen en die niet strookt met de grondslag van Eilanden-Nieuws.”

In de serie Twintigers worden jongeren die in Goeree-Overflakkee wonen geïnterviewd. In het interview waar de commotie over begon vertelde homokoppel Arjan Kamp (20) en Menno Smit (18) over hun leven als twintigers op het eiland.

De facebookpagina van Eilanden-Nieuws wordt overspoeld met reacties van mensen die verontwaardigd zijn over het feit dat de krant zijn verontschuldiging aanbood. Zo schreef Lauren Reumers: „ Excuses aanbieden? Kom op zeg, lekker discrimineren bedoel je.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Krant zegt sorry voor interview met homostel
Sluiten