Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 28 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Koning: We moeten daders MH17 achterhalen

Alle landen moeten zich inzetten om de verantwoordelijken van de vliegramp met MH17 te achterhalen en te berechten. Dat zei Koning Willem-Alexander maandag tijdens zijn toespraak voor de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN). Hij riep daarmee op om de VN-resolutie rond MH17 uit te voeren.

Onrecht

,,Geweld mag nooit overheersen”, zei Willem -Alexander. ,,Onrecht doet pijn als een open wond. Nederland rouwt nog steeds om onze dierbaren van de MH17-ramp.”

Verenigde Naties

De koning is de eerste Nederlandse vorst in het zeventigjarig bestaan van de VN die deze vergadering toespreekt. Het moment van zijn toespraak is niet toevallig. Nederland heeft zich kandidaat gesteld voor een tijdelijke zetel in de Veiligheidsraad van de VN voor de periode 2017-2018. De koning maakte zich daar hard voor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Koning: We moeten daders MH17 achterhalen
Sluiten