Bianca Brasser
Bianca Brasser Nieuws 15 sep 2015 / 13:53 uur

Kinderen stelen flatscreen en vol winkelwagentje

De ouders van een 9-jarig meisje en 7-jarige jongen hebben hun kinderen volgens het Openbaar Ministerie op boevenpad gestuurd. Tegen de moeder is voor de rechtbank in Arnhem vijftien maanden cel geëist. Dat meldt crimesite.

Volle winkelwagen

Op camerabeelden van een supermarkt in Arnhem is volgens de misdaadnieuwssite te zien hoe een meisje met een vol winkelwagentje door de toegangspoortjes loopt, die open klappen doordat de 31-jarige vader naar binnen gaat.

Flatscreen

Even later komt hetzelfde meisje met haar 2 jaar jongere broertje opnieuw de winkel in. Dit keer neemt het jongetje een flatscreen-tv mee naar buiten.

Telefoon

Eerder op deze dag, in oktober 2013, kreeg de politie in Apeldoorn al een melding van diefstal van een telefoon door een klein jongetje. De telefoon werd ook aangetroffen bij het 7-jarig jongetje, in een auto waarin ook een vrouw, een man en nog drie kinderen zaten. Maar omdat het kind alleen in de winkel was geweest en kinderen onder de twaalf jaar niet strafrechtelijk vervolgd kunnen worden, hoefde het jongetje de telefoon alleen terug te geven.

In zowel Apeldoorn als Arnhem, was volgens de officier van justitie, sprake van uitbuiting. De kinderen zijn volgens de officier bewust naar de winkels gebracht om te stelen.

De vader van de kinderen is in Duitsland aangehouden. Zijn strafzaak volgt later.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderen stelen flatscreen en vol winkelwagentje
Sluiten