Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Kapper gebruikt vrije dag om daklozen te knippen

Nasir Sobhani uit Melbourne heeft wel heel veel liefde voor zijn werk. Zes dagen in de week werkt hij in een kapsalon voor mannen. Op zijn enige vrije dag in de week gaat hij de straat op om ook daklozen van een hip kapsel te voorzien.

Straatkapper

De bijnaam van Nasir is inmiddels al ‘Street Barber’, of straatkapper, geworden. De mensen herkennen hem al omdat hij op zijn enige vrije dag in de week op straat tussen de daklozen te vinden is. Nasir doet dit met alle liefde voor deze mensen, omdat hij graag iets terug wil geven aan de samenleving.

Steuntje in de rug

Nasir zelf is een voormalig drugsverslaafde. Aan the Herald Sun vertelt hij dan hij zelf in zijn tijd als verslaafde bijna niet in de spiegel durfde te kijken, omdat hij wist dat hij er niet goed uit zag. Met het knippen hoopt hij daklozen een steuntje in de rug te geven om zich toch wat beter te voelen.

Glazenwasser

Het idee voor het knippen kreeg hij toen hij in geprek was met een glazenwasser. De man was net een maand afgekickt van heroine, en wilde zichzelf belonen met een knipbeurt. Nasir: "Dit was het punt waarop ik doorkreeg dat ik iets had veranderd in de man. Ik dacht: als ik zoiets kan doen met werk waar ik van hou, misschien moet ik het dan blijven doen".

Lees ook: Dakloze man vindt tas met geld, zoekt eigenaar op

Nasir krijgt met zijn acties veel lovende reacties op internet. Mensen laten massaal weten dat de kapper een voorbeeld voor hun is. Binnenkort zal er een documentaire vrschijnen over Nasir en zijn acties voor daklozen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kapper gebruikt vrije dag om daklozen te knippen
Sluiten