Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 10 sep 2015 / 08:23 uur

Kaartjes voor paus Franciscus binnen 30 seconden weg

Paus Franciscus zal later deze maand voor het eerst een bezoek brengen aan de Verenigde Staten. De leider van de Katholieke Kerk is later deze maand in Philadelphia en om 20:00 uur werden 10.000 kaartjes online aangeboden. Het duurde welgeteld 30 seconden (!) voor de website een ‘uitverkocht’ moest verkopen. Dat meldt CNN.

Gratis kaartjes

Er werd uitgegaan van een principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’, zo laat de organisatie van World Meeting of Families, het hoofdevenement van het bezoek van de paus, weten. Mensen konden maximaal 4 kaartjes per keer krijgen voor die zondag 27 september.

Lees ook: Familie reist 20.000 kilometer in busje voor paus

De kaartjes waren gratis en daarom maakten veel ‘kopers’ van de mogelijkheid gebruik de gewonnen kaartjes te koop te zetten. Al snel verschenen kaartejs op eBay voor honderden dollars.

Profiteren

Het is niet de enige manier waarop mensen proberen een slaatje te slaan uit het bezoek van de paus. Honderden mensen probeerden de afgelopen tijd via eBay en Craigslist treinkaartjes naar Philadelphia te verkopen voor vier keer zoveel geld als doorgaans moet worden neergeteld.

Ook op Airbnb bieden veel mensen hun woning aan in de periode dat de paus Philadelphia bezoekt. Zo wordt 7.000 dollar gevraagd voor een overnachting in een appartement met twee slaapkamers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Kaartjes voor paus Franciscus binnen 30 seconden weg
Sluiten