Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 26 sep 2015 / 14:45 uur

‘Justitie onderzoekt fotograaf Volkert’

Tegen de fotograaf die Volkert van der G. op de plaat zette na zijn vrijlating loopt een strafrechtelijk onderzoek. Dat heeft het OM bevestigd aan het onderzoeksprogramma Argos. Meerdere fotografen zouden meldingen hebben gedaan bij de politie over bedreiging en mishandeling door de fotograaf, Ferry de K.

Afspraken

Deze week meldde advocaat Stijn Franken aan de Volkskrant dat er destijds afspraken waren gemaakt met de overheid over de eerste foto van Volkert van der G. na diens vrijlating op 17 juni 2014. Volgens de advocaat had de overheid gevraagd of hij de fotograaf wilde regelen voor de foto van Van der G. De Telegraaf publiceerde die foto, maar in de loop van deze week werd steeds duidelijker dat dat in scène was gezet, met medeweten of zelfs medewerking van de autoriteiten.

Lees ook: ‘Ministerie wist van fotodeal Volkert van der G.’

Bedreiging

Uit het onderzoek van Argos blijkt dat in 2013 een aantal fotografen zich heeft gemeld bij de politie Amsterdam-Amstelland. Zij hebben melding gemaakt van bedreiging en mishandeling door Ferry de K.. De K. zou het alleenrecht op foto’s van Willem Holleeder hebben opgeëist en zou daarbij diverse fotografen hebben bedreigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Justitie onderzoekt fotograaf Volkert’
Sluiten