Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Is zeldzame roze dolfijn zwanger?

Een zeldzame roze dolfijn dat regelmatig wordt gespot in Calcasieu Lake bij het Amerikaanse Louisiana, zou wel eens zwanger kunnen zijn. Kapitein Erik Rue beweert de bijzondere dolfijn te hebben zien paren en dat heeft tot enthousiaste reacties geleid in de omgeving.

Het zou namelijk zomaar kunnen dat het kalf van ‘Pinky’, zoals het dier liefkozend wordt genoemd, ook roze van kleur zal zijn. De roze dolfijn werd in 2009 voor het eerst gefotografeerd en geniet sindsdien lokaal bekendheid.

Genetische fout

De afwijkende kleur is waarschijnlijk het gevolg van een genetische fout, verder is Pinky gezond. ,,In de zomer zien we haar bijna dagelijks zwemmen. De afgelopen weken hebben we elkaar ook weer vaak gezien. Ze ziet er blij en gezond uit”, aldus Rue. De kapitein stelt nu dat hij Pinky heeft zien paren en acht de kans aanwezig dat ze zwanger is.

Lees ook: Dolfijn probeert dood kalf tot leven te wekken

Speculaties over hoe een eventueel kalf eruit komt te zien, doen dan ook al de ronde. Zal het een roze kalf zijn?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is zeldzame roze dolfijn zwanger?
Sluiten