Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 13 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

In een week 3100 vluchtelingen naar Nederland

Maar liefst 3100: zoveel vluchtelingen hebben zich naar schatting sinds vorige week zondag gemeld bij het aanmeldcentrum in Ter Apel. ,,Alleen al vannacht kwamen er meer dan vijfhonderd migranten in Nederland aan’’, zegt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) tegen de NOS.

Lees ook: Leger helpt bij opvang vluchtelingen

In de twee weken daarvoor kwamen er 1800 mensen per week binnen. In de rest van de zomer kwamen er 1000 tot 1500 vluchtelingen per week. Of de 3100 migranten per week een record zijn is niet bekend, maar een woordvoerder van het COA zegt dat het er heel erg veel zijn.

De toestroom van vluchtelingen is nu zo groot dat er snel extra noodopvang nodig is. Zo zijn in de Zwolse IJsselhallen diehonderd bedden geplaatst en is er vanaf dit weekend plek voor vijfhonderd vluchtelingen in de Generaal-majoor de Ruyter van Steveninck kazerne in Oirschot.

Weert

Ook aan de gemeente Weert heeft staatssecretaris Dijkhoff gevraagd snel mensen op te vangen in een voormalige kazerne. De gemeente heeft begrip voor de oproep van de staatssecretaris, maar wil de procedure niet versnellen.

Lees ook: Duitsers gaan weer controleren aan de grens

De gemeente wil eerst de omwonenden nader informeren en een openbare raadsvergadering houden over de komst van een asielzoekerscentrum. Die moet de komende vijf jaar plaats bieden aan duizend vluchtelingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
In een week 3100 vluchtelingen naar Nederland
Sluiten