Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Nieuws 14 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

‘Ik won in 2 jaar 16 keer de loterij’

Een enorme geluksvogel of een oplichter? Één ding is zeker: Armand Paganelli leeft in luxe sinds hij zestien keer grote geldprijzen won met loten. Saillant detail: De winnende papiertjes zijn afkomstig uit de winkel die Armand samen met zijn broers runt.

De New Yorkse Paganelli won in een tijdsbestek van twee jaar zo’n 625.000 dollar (nu ruim 561.000 euro). De hoogste prijs bedroeg 250.000 dollar, het kleinste bedrag was 25.000 dollar. Het aantal keren dat Armand iets heeft gewonnen, is goed voor een record: De Guus Geluk in kwestie heeft meer geldbedragen gewonnen dan alle andere prijswinnaars bij elkaar opgeteld sinds 2011.

‘Helemaal legaal’

Het klinkt allemaal bijzonder vreemd: Een lotverkoper die meermaals als winnaar uit de bus komt. Toch is het ‘helemaal legaal’ en mogen de verkopers de (kras)loten ook zelf kopen. In het geval van Armand won hij alle prijzen met loten waar hij (of een computer) vooraf een cijfercombinatie moest ingeven. Vijftien van de prijzen kwamen uit de Win-4 (jawel; een combinatie van 4 getallen), de prijs van 250.000 won Armand met een Mega Millions-lot.

Armand laat aan New York Post weten dat hij de winnende loten niet enkel dankzij geluk in bezit kreeg. “Ik koop enorm veel loten”, aldus de geluksvogel. Verwijzend naar zijn winkel: “De loten liggen hier en ik hou van gokken.”

Lees ook: Met ‘9’ heb je meeste kans op winst in Lotto

Op de vraag of de boel wordt opgelicht, kan Armand – eigenaar van 7 auto’s en een jetski – kort zijn. “Daar heb ik nooit aan gedacht. Wij zijn eerlijke, goede mensen.”

De honderdduizenden euro’s gaan overigens niet enkel op aan luxegoederen. Armand spaart geld voor de studie van zijn kinderen en doneert ook aan goede doelen. Zo is Armand directielid van een stichting die zich inzet voor kansarme jongeren. Zijn kantoor is dan ook gevuld met foto’s van inzamelingsevenementen. "Alles wat je hier ziet, is verkregen vanuit vrijwilligerswerk. Het is ons leven, dat is wat we doen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Ik won in 2 jaar 16 keer de loterij’
Sluiten