Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 8 sep 2015 / 13:50 uur

Huilende vluchteling met kinderen is in Duitsland

De vluchteling die werd gefotografeerd terwijl hij al huilend en met zijn kinderen in zijn armen het Griekse eiland Kos bereikte, is inmiddels aangekomen in Duitsland. De afbeelding van Laith Majid werd massaal gedeeld op social media. Inmiddels heeft Majid met zijn gezin de eindbestemming bereikt.

Rubberbootje

Majid arriveerde op 16 augustus met zijn familie op het Griekse eiland nadat ze met vijftien mensen op een rubberbootje werden gestopt dat bestemd was voor maximaal drie personen. Het kleine, gammele bootje dreigde te zinken. Na twee lange uren wisten ze toch Kos te bereiken.

De tranen van opluchting die fotograaf Daniel Etter vastlegde op het gezicht van Laith waren dan ook goed te begrijpen. De man had Griekenland bereikt, met zijn familie. Daarna verbleef hij met zijn familie in een geïmproviseerde tent, alvorens ze verder reisden naar het Griekse vasteland.

Lees ook: Het verhaal achter deze hartverscheurende foto

Het Duitse Bild heeft de familie inmiddels gevonden in Berlijn. Daar hebben Laith (44), zijn vrouw Neda, zijn zoons Mustafa (18), Ahmed (17) Taha (9) en zijn dochter Nour (7) onlangs asiel aangevraagd. Neda, leraar Engels, liet aan Bild weten dat ze bewust voor Duitsland hadden gekozen. ,,We hoorden dat hier hulp voor ons is en dat hier scholen voor de kinderen zijn”, voegde ze eraan toe.

Duitsland

De familie verblijft nu in een kazerne die is omgetoverd tot vluchtelingenopvang. Ze hebben bovendien mooie woorden over voor bondskanselier Angela Merkel: ,,De leider van Duitsland is een heel goed mens. Ze is als een moeder voor ons”, aldus Neda.

Volgens de Duitse krant is het gezin gevlucht uit de Iraakse hoofdstad Bagdad. Vader stelt dat hun jongste kind, Nour, nog altijd nachtmerries heeft van de reis, die de gezinsleden bijna fataal werd. ,,We gaan nooit meer terug naar zee”, is zijn conclusie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huilende vluchteling met kinderen is in Duitsland
Sluiten