Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Hongaarse trein gestopt, vluchtelingen wanhopig

De politie heeft de trein vol vluchtelingen die donderdagochtend vanuit de Hongaarse hoofdstad Boedapest richting Oostenrijk vertrok, op ruim 170 kilometer van de grens tot stilstand gebracht. Vluchtelingen werd bevolen in de plaats Bicske, waar een aanmeldcentrum voor asielzoekers is gevestigd, uit te stappen. Dat leidde tot wanhopige reacties.

Schrijnende beelden

Op beelden is te zien hoe een huilende moeder met een baby smekend bij de politie staat. Haar man, duidelijk emotioneel, besluit zijn vrouw en kind naar de grond te trekken en op het spoor te gaan liggen. Agenten slaan de man uiteindelijk in de boeien en voeren hem af.

https://www.youtube.com/watch?v=wjA2YkkJzdU

Migranten sloegen van buiten op de ramen en schreeuwden ,,geen kamp, geen kamp”, terwijl tientallen agenten toekeken. De overige passagiers in de trein werden op een andere trein gezet.

Lees ook: Treinstation Boedapest overspoeld door vluchtelingen

Eerder donderdag werd het Keleti-station in de Hongaarse hoofdstad Boedapest overspoeld door vluchtelingen nadat de politie de blokkade ervan ophief. Wanhopige vluchtelingen vochten zich een plek in de trein, ondanks de aankondiging dat geen van de treinen naar het westen van Europa zou reizen. De migranten propten zich in de treinen en kinderen werden via open ramen naar binnen geduwd.

Sepron

De trein die Keleti verliet had aanvankelijk Sepron, een plaats in de buurt van de Oostenrijkse grens, als eindbestemming. Toen vluchtelingen doorkregen dat ze al veel eerder uit moesten stappen, leidde dat tot wanhopige reacties.

https://twitter.com/karaszpalko/status/639386709826891776

Volgens een woordvoerder van de Hongaarse overhead worden de vluchtelingen naar kampen gebracht in plaats van dat ze direct toestemming krijgen naar het westen van Europa te reizen.

Keleti

Ondertussen staan honderden migranten nog altijd in Keleti, waar ze op overvolle platforms staan te wachten tot er nieuwe treinen arriveren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hongaarse trein gestopt, vluchtelingen wanhopig
Sluiten