Sophie Moerman
Sophie Moerman Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Hoestje wordt ontsnapte gevangene fataal

Eerder werd al bekend dat één van de twee gedetineerden die uit een New Yorkse gevangenis waren ontsnapt, is gedood. Naar nu blijkt is een simpel hoestje hem fataal geworden.

Gat

Begin deze maand wisten gevangenen Richard Matt en David Sweat uit de zwaarbeveiligde instelling te ontsnappen door een gat te graven en een vrouwelijke bewaker om te kopen. Met man en macht zocht de politie naar de twee, die vastzaten voor moord.

Jagershuisje

Ook op zaterdag zochten honderden agenten met honden naar de gedetineerden. Na een melding van een mogelijke autodiefstal door Richard Matt, op een kleine 50 kilometer van de gevangenis, was de politie hem al snel op het spoort. Matt bleek zich schuil te houden in een jagershuisje, aldus Sky News.

Lees ook: Gevangenen laten briefje achter na ontsnapping

Hoesten

Alhoewel de ontsnapte gevangene zich goed verstopt had, verlinkte hij zichzelf door te hoesten. Agenten schoten Matt vervolgens dood toen hij weigerde zijn wapen te laten vallen. Matt moest eigenlijk een levenslange gevangenisstraf uitzitten voor het kidnappen, martelen en vermoorden van zijn baas. Zijn compagnon David Sweat, die vastzat voor de moord op een sheriff, is vooralsnog niet gevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoestje wordt ontsnapte gevangene fataal
Sluiten