Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 22 sep 2015

Het telefoonhoesje dat Schiphol op zijn kop zette

De ‘revolver’ die maandagavond Schiphol op z’n kop zette, bleek niets minder dan een plastic telefoonhoesje te zijn met daarop het metalen reliëf van een revolver. De marechaussee heeft een afbeelding vrijgegeven met daarop een smartphonehoesje vergelijkbaar met het exemplaar dat gevonden werd in de handbagage van een jonge vrouw. Het betrof dus niet een voorwerp in de vorm van een pistool, zoals onder andere in het NOS Journaal werd getoond.

Het desbetreffende hoesje kan op verschillende sites besteld worden voor zo’n 5 dollar, zo meldt AD. Het beschermhoesje heeft diverse uitvoeringen, waaronder exemplaren met een automatisch wapen, zoals een kalasjnikov.

Lees ook: Deel Schiphol afgesloten wegens veiligheidsredenen

M-pier

De 20-jarige vrouw had het beruchte hoesje in haar handbagage zitten. Eerder werd gedacht dat het om haar ingecheckte bagage ging. De vrouw stond al bij de gate op de M-pier toen ze werd teruggeleid naar de securityafdeling. Daar werd haar bagage opnieuw doorzocht.

Na het zien van het ‘vuurwapen’ schaalde de marechaussee onmiddellijk de beveiliging op. De operatie duurde zeker twee uur. De vertrekhal werd enige tijd afgesloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Het telefoonhoesje dat Schiphol op zijn kop zette
Sluiten