Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 17 sep 2015 / 11:51 uur

Groot Brittannië krijgt bejaardentehuis voor LHBT’s

Over drie jaar moet het klaar zijn: een complex voor homoseksuele ouderen in Groot Brittannië die behoefte hebben aan zorg. Het verzorgingshuis komt in Londen of Brighton te staan en moet ruimte bieden aan ongeveer 150 bewoners.

Lees ook: Transgender wint populariteitsprijs op schoolbal

Er zijn meer dan een miljoen homoseksuele ouderen in Groot Brittanië. Volgens de organisatie Tonic Housing is het daarom hoog tijd om een verzorgingstehuis speciaal voor deze mensen te openen.

Nodig

,,Als je geen kinderen hebt en familierelaties minder zijn door je seksuele voorkeur, dan heb je niet de contacten die andere oude mensen wel tot hun beschikking hebben’’, zegt de directeur van Tonic Housing, James Greenshields tegen Buzzfeed.

,,Dus ik dacht, wat gebeurt er met deze mensen? Wat zijn de opties in Groot Brittannië? Ik was verbaasd dat er niks was voor deze homoseksuele ouderen. Er zijn alleen een paar organisaties die wel helpen, maar geen woonruimte bieden. De behoefte en de vraag is er dus’’, gaat Greenshields verder.

Niet de eerste

Engeland is niet het eerste land met een faciliteit als deze. Verzorgingstehuizen voor homoseksuele ouderen bestaan al in Nederland. We hebben bijvoorbeeld Roze Zorg en Gay Care Amsterdam. Ook Amerika, Zweden en Duitsland gingen Groot Brittannië voor.

Het huis zal net als andere bejaardentehuizen van alle standaard gemakken zijn voorzien. Over een jaar moet de bouw van start gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Groot Brittannië krijgt bejaardentehuis voor LHBT’s
Sluiten