Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 18 sep 2015 / 09:05 uur

Gorilla kan geen afscheid nemen van overleden jong

Voor een moeder is het verliezen van een kind vaak het ergste wat haar kan overkomen. Dat geldt ook voor een gorilla in de dierentuin in het Duitse Frankfurt. Shira loopt met haar overleden jong in haar armen en kan maar geen afscheid nemen.

Hartverscheurend

Het verdriet is van Shira’s gezicht af te lezen. Ze loopt bedroefd door haar verblijf en knuffelt haar overleden baby zo nu en dan. Af en toe schudt ze het kleintje heen en weer in een poging haar weer tot leven te wekken.

„Donderdagochtend leek alles nog koek en ei, maar in de namiddag is ze onverwacht overleden”, aldus dierentuindirecteur Manfred Niekisch. „Op dit moment hebben we geen idee wat de oorzaak is van haar dood.”

Eerder meegemaakt

Volgens Niekisch is het ‘normaal’ dat Shira haar kleintje niet af wil staan. „Dit is vaak het geval bij gorilla’s. De band tussen moeder en baby is heel hecht.” Bovendien maakte Shira in mei vorig jaar al iets soortgelijks mee. Haar zoon Tandu overleed toen zes maanden na de geboorte aan een virale infectie. „Ze heeft tijd nodig om over dit verlies heen te komen.”

Ook Tandu schudde ze heen en weer in een poging hem weer tot leven te wekken. Toen ze de hoop had opgegeven, legde ze hem in een rustig hoekje in haar verblijf en ging ze naar haar slaapplek om te rouwen. „We wachten tot ze de hoop opgeeft. Dan zullen we kijken hoe deze baby is overleden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gorilla kan geen afscheid nemen van overleden jong
Sluiten