Alex Ringeling
Alex Ringeling Nieuws 14 sep 2015

Franse media aangeklaagd door gijzelaars Parijs

Zes mensen die in januari in Parijs het gijzelingsdrama in een Joodse supermarkt overleefden, hebben verschillende Franse media aangeklaagd. Dit meldt persbureau AFP.

Lees ook: Gijzelaars overleven door te verstoppen in koelcel

Koelcel

Het zestal stelt dat hun leven in gevaar is gebracht door de berichtgeving over de gijzeling. Zij hadden zich verstopt in de koelcel van de winkel, maar dit werd nog tijdens de gijzeling naar buiten gebracht door verschillende media.

Niet alleen was hierdoor voor de wereld bekend waar ze zich bevonden, maar ook gijzelnemer Amedy Coulibaly die op dat moment nog mensen onder schot hield, had dit kunnen zien. Dit zegt hun advocaat, Patrick Klugman.

Onderzoek

De pijlen worden vooral gericht op televisiezender BFMTV, die de verstopplek als een van de eerste bekendmaakte. Het Openbaar Ministerie in Parijs onderzoekt de aanklacht momenteel en zal later beslissen of de zender zich voor de rechter moet verantwoorden.

Lees ook: Supermarktterrorist verstuurde video aanslag

De gijzeling in de Joodse supermarkt in Parijs kostte aan vier mensen het leven. De gijzelnemer stortte zichzelf uiteindelijk in een kogelregen van agenten die de supermarkt belegerden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Franse media aangeklaagd door gijzelaars Parijs
Sluiten