D. van Aken
D. van Aken Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Frankfurt staat in brand na veldslag Blockupy

Uitgebrande politieauto’s, ingeslagen winkelruiten en gewonde agenten. De straten van Frankfurt zijn woensdag toneel van een ware veldslag na een demonstratie van de beweging Blockupy.

Antikapitalistische betogers verzamelden zich in het financiële hart van Duitsland om te demonstreren bij de opening van het nieuwe gebouw van de Europese Centrale Bank. Via social media werden mensen opgeroepen, onder meer via hashtags #blockupy en #18M, om zich aan te sluiten bij de demonstranten.

Agenten in brandende auto’s

Volgens de politie zijn tientallen agenten gewond geraakt, de meesten door traangas, acht zijn geraakt door stenen. Zeven politieauto’s zijn uitgebrand. Zeker een daarvan werd volgens ooggetuigen aangestoken terwijl er nog agenten inzaten.

De opera in het centrum van de stad is beschadigd door de demonstranten en ook winkels moesten het ontgelden. Ten minste vier scholen in het oosten van de stad zijn uit voorzorg gesloten. Twee gingen helemaal niet open, twee anderen stuurden ‘s ochtends hun leerlingen voortijdig naar huis. Zeker 350 mensen zijn opgepakt op verdenking van openlijke geweldpleging.

Kledingvoorschriften

Werknemers van de Europese Centrale Bank hebben van hun werkgever kledingvoorschriften gekregen zodat ze niet al te veel opvallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Frankfurt staat in brand na veldslag Blockupy
Sluiten