Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 1 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Familie reist 20.000 kilometer in busje voor paus

Een Argentijnse familie is sinds maart van dit jaar met het hele gezin op een bijzondere reis. De zes reizen in hun Volkswagen busje over de wereld, met een bijzonder doel: de paus zien. Dat meldt CNN.

Op reis

Catire Walker (41) en zijn vrouw Noël Zemborain (39) lieten in maart hun huis in Buenos Aires achter zich. Ze namen hun vier kinderen, Cala (12), Dimas (8), Mia (5) en, Carmín (2), kampeerspullen en wat bezittingen mee en gingen op reis.

Lees ook: Maartje (31) is al drie jaar op vakantie

Familie en vrienden mogen ze dan misschien voor gek verklaard hebben, het paar vond het wel tijd om eens iets geks te doen. En een reis van ruim 20.000 kilometer door twaalf landen in een Volkswagen-busje kun je gerust een beetje gek noemen. Volgens Walker en Zemborain werd het tijd om meer tijd aan elkaar te besteden en dit was de perfecte manier.

Hun eindbestemming is het Amerikaanse Philadelphia, waar ze de paus willen zien. Later deze maand brengt de leider van de Katholieke Kerk voor het eerst een bezoek aan de Verenigde Staten. Hij zal onder meer aanwezig zijn bij de Wereldgezinsdagen 2015 in Philadelphia en daar wil het gezin graag bij zijn.

Volkswagen

Onderweg krijgt de familie nogal wat aandacht. Hun Volkswagen is beplakt met stickers van het evenement en onderweg vragen veel mensen nieuwsgierig naar hun reis. Voor het gezin gaat het geloof niet om de kerk en haar rituelen, maar om alledaagse gebeurtenissen in het leven. In paus Franciscus stellen ze eindelijk een paus te hebben gevonden die gewone mensen als hen begrijpt. Om de paus te eren hebben ze het Volkswagen-busje zelfs de naam Francisca gegeven.

Bovendien vervulde het de familie met trots dat paus Franciscus een Argentijn is. Een lange reis naar de paus, waarbij ze als gezin ook nog eens nader tot elkaar konden komen, leek het gezin daarom de moeite waard.

Eind in zicht

Maar wat zou de paus zeggen als hij erachter zou komen dat het gezin in een antieke Volkswagen-bus vanuit Buenos Aires naar Philadelphia reist om hem te kunnen zien. „Hij zou zeggen dat we gek zijn”, lacht Catire.

Het gezin passeerde zondag de Amerikaanse grens. Vanuit Texas zal de reis worden voortgezet richting Philadelphia.

De route

 • Argentinië
 • Chili
 • Peru
 • Ecuador
 • Colombia
 • Panama
 • Costa Rica
 • Nicaragua
 • El Salvador
 • Guatemala
 • Mexico
 • Verenigde Staten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Familie reist 20.000 kilometer in busje voor paus
Sluiten