Metro
Metro Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Fabriek zet psalm op geweer om jihadisten te weren

In Amerika is veel ophef ontstaan over een geweer dat zo ontworpen is dat moslims hem niet kunnen gebruiken. Volgens de fabriek een waterdicht plan, maar veel mensen bestempelen het wapen als racistisch.

Wapenfabriek Spike’s Tactical heeft op de AR-15 Crusader Rifle namelijk een bijbelvers gezet, dat moslims moet afschrikken. ,,Geloofd zij de Heere, mijn rots, die mijn handen leert om te strijden, mijn vingers om oorlog te voeren”, staat er te lezen op de zijkant van het geweer. Ook staat er een kruis op het handvat.

Lees ook: Syrisch meisje (4) ziet camera aan voor geweer

Bliksem

,,Als een moslimterrorist dit wapen wil pakken, dan zal een bliksem uit de hemel hem treffen”, vertelt de ontwikkelaar in een filmpje op de website van de fabriek. De reden voor de psalm, volgens hem, is dat ervaringen in Irak hebben aangetoond dat steeds meer wapens uit de Verenigde Staten in handen van jihadisten vallen. Op deze manier probeert de ontwikkelaar ervoor te zorgen dat moslims ver uit de buurt blijven van hun wapens.

Afschuw

Alhoewel de fabriek tevreden is met het ontwerp, krijgt het veel kritiek van de buitenwereld. De Raad voor Amerikaans-islamitische Betrekkingen (CAIR) heeft met afschuw gereageerd op het wapen. ,,Dus dit wapen is voor christelijke terroristen ontworpen?”, vraagt voorzitter Hasan Shibly zich af. Hij wijst erop dat van de 205 meervoudige moorden dit jaar in de VS, slechts één door een moslim is gepleegd.

https://www.youtube.com/watch?v=JqjvgTIoOuQ

Reageer op artikel:
Fabriek zet psalm op geweer om jihadisten te weren
Sluiten