Puck Roest
Puck Roest Nieuws 14 sep 2015 / 21:25 uur

‘EU gaat 160.000 vluchtelingen verspreiden’

De Europese Unie gaat 160.000 vluchtelingen opnemen en verspreiden. Daarover hebben de Europese ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie maandag een overeenkomst bereikt tijdens een bijeenkomst in Brussel, meldt persbureau ANP. Hoe het plan verder wordt uitgewerkt is nog niet duidelijk.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Thomas De Maizière was de eerste die vanuit Brussel die sprak over het politieke akkoord. In Griekenland zullen zogenoemde hotspots worden opgezet waar vluchtelingen zich kunnen registreren.

Lees ook: In een week 3100 vluchtelingen naar Nederland

‘Europese solidariteit’

Duidelijk is wel dat het voorstel voor verplichte opvang het niet haalt. De Maizière sprak desondanks van ,,een belangrijke stap naar Europese solidariteit”. Duidelijk is wel dat het voorstel voor verplichte opvang het niet haalt.

De bewindslieden komen begin oktober opnieuw bijeen, in Luxemburg. De Maizière sprak, gesteund door zijn Franse collega, de verwachting uit dat dan een definitief besluit wordt genomen over de details van de verdeling van vluchtelingen over Europa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘EU gaat 160.000 vluchtelingen verspreiden’
Sluiten