Metro
Metro Nieuws 5 sep 2015 / 09:15 uur

Eerste inwoners terug na kernramp Fukushima

De eerste inwoners die in maart 2011 huis en haard moesten verlaten door de ramp met de kerncentrale in Fukushima, kunnen terug naar huis. De Japanse regering hief het evacuatiebevel voor de plaats Naraha op, dat in de zone van 20 kilometer rond reactor nummer 1 ligt. Die spuwde na de meltdown 4,5 jaar geleden radioactief materiaal de lucht in, waardoor de inwoners van een groot gebied moesten worden geëvacueerd.

Onduidelijk

Nahara telde ten tijde van de evacuatie 7368 geregistreerde inwoners in 2694 huishoudens. Naar verluidt is ongeveer 46 procent van hen van plan terug te keren. Het is onduidelijk hoeveel van hen onmiddellijk hun verlaten huis willen opzoeken. Veel voorzieningen moeten opnieuw worden opgestart en het duurt nog maanden voor het normale leven weer op gang is.

Lees ook: Deze man bleef in Fukushima om voor dieren te zorgen

Nahara is het eerste dorp waar mensen terug naar huis mogen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Eerste inwoners terug na kernramp Fukushima
Sluiten