Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Dorpje schrikt op van wormen in kraanwater

De inwoners van een dorpje in Texas kregen afgelopen week een nare verrassing toen er in één keer wormen uit de kraan kwamen. Tara Miles uit Old River-Winfree wilde nét in bad gaan, toen ze allerlei wormen in de badkuip vond. Ook haar buren en bewoners twee straten verderop hadden inmiddels kennisgemaakt met de beestjes in hun drinkwater.

"Walgelijk"

Miles schrok zich een hoedje en geloofde niet wat ze zag. “We betalen om goed schoon drinkwater te hebben. Zoiets zie je hier niet in 2015, dat er wormen in het water zitten”, vertelt ze aan ABC News. Een andere buurtbewoonster, Sandy Hook, liet haar man de filter van de kraan losschroeven nadat de wormpjes uit haar kraan kwamen en ze konden vervolgens hun ogen niet geloven: propvol wormen. “Dit is walgelijk”, verklaart ze.

Onduidelijke oorzaak

Wat de oorzaak van het griezelige gebeuren kan zijn, is nog onbekend. Als gevolg daarvan nemen de inwoners en medewerkers van het dorpje, het staatsagentschap dat de waterkwaliteit controleert erg kwalijk dat er beestjes in hun kraanwater krioelen. Waterbedrijf J and S Water Company heeft wel laten weten dat het drinkwater de week daarvoor zo’n zestien uur niet heeft gestroomd, vanwege panne, maar weet zeker dat die zestien uur niet lang genoeg was om wormen in het systeem te krijgen.

Lees ook: Slangen blijken enorme regenwormen

De burgemeesters en inwoners van het dorpje willen het er niet bij laten zitten. Eergisteren wilden zij gaan praten met het waterbedrijf, maar dit lukte helaas niet. Vertegenwoordigers van J and S Water Company zeggen dat het bedrijf zelf geen wormen in het systeem aantrof, maar voor alle zekerheid is het systeem wel doorgespoeld met chloor.

Groen licht

Inmiddels zijn de inwoners van het dropje zo vies van het kraanwater, dat ze het zelfs niet meer gebruiken om de vuile was te doen. Het agentschap dat het water controleert moet groen licht geven als het weer gebruikt kan worden. Tot die tijd wordt aangeraden het water te koken voordat je het gebruikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dorpje schrikt op van wormen in kraanwater
Sluiten