Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 8 sep 2015 / 15:40 uur

Dieven vergeten grote buit in taxi

Twee dieven uit Kazachstan zullen zichzelf voor hun hoofd slaan, ondanks dat ze dinsdagochtend wakker werden met een gigantische kater. De dieven braken in bij een woning van een bestuursfunctionaris, maar vergaten het grootste deel van hun buit in een taxi.

De twee maakten bij een inbraak in de stad Uskemen niet alleen sieraden, maar ook grote sommen geld buit, waaronder 105.000 euro, 40.000 Amerikaanse dollars en drie miljoen roebel (circa 40.000 euro).

Lees ook: Autodief verstopt zich in mobiele wc

Ze waren zo blij met de opbrengst dat ze onmiddellijk in cafés en winkels hun geld lieten rollen. Vriendinnen, vrienden en kennissen kregen drank en geschenken. Na te zijn uitgefeest gingen ze met een taxi naar huis. Daar vergaten ze de rest van de buit.

De chauffeur bracht het vermogen toen naar de politie. Die kon de dieven enkele dagen na hun inbraak inrekenen, zei de politie in Uskemen dinsdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dieven vergeten grote buit in taxi
Sluiten