Carmen Dorlo
Carmen Dorlo Nieuws 20 sep 2015 / 19:45 uur

‘De Chinees moet meer koks opleiden’

Chinese restaurants moeten meer werk gaan maken van het opleiden van koks voor hun restaurants. Van de honderd koks die een interne opleiding zouden krijgen, zijn er nog maar 58 aan de lessen begonnen.

Dat heeft minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken) zondag aan de Tweede Kamer geschreven. Chinese restaurants halen veel koks uit Azië, terwijl in Nederland veel van hun collega’s werkloos thuis zitten. Daarom heeft Asscher met de restaurants afgesproken dat ze voorlopig nog wel koks uit het buitenland mogen halen, maar ook hun best moeten doen om werkloze koks uit Nederland op te leiden en een baan te geven.

Lees ook: Chinees weesje (6) met Down ontmoet adoptieouders

Er hebben inmiddels meer koks werk gekregen dan was afgesproken en ook met aantal aantal opleidingen gaat het goed, behalve dus met de interne opleidingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘De Chinees moet meer koks opleiden’
Sluiten