Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 25 sep 2015 / 06:32 uur

Connecticut krijgt per ongeluk tsunami-waarschuwing

De inwoners aan de kust van de Amerikaanse staat Connecticut schrokken zich donderdag een hoedje toen ze plots een tsunamiwaarschuwing ontvingen. Het weerstation The Weather Service in New York had per ongeluk de waarschuwing de wereld ingestuurd.

Nieuws

Het weerstation stuurde per abuis pushberichten naar de telefoons van de inwoners. Al snel werd het nieuws opgepikt door lokale nieuwszenders, die vervolgens ook het bericht over de ophanden zijnde tsunami naar buiten brachten.

Lees ook: Jochie overleeft tsunami en tekent bij Sporting

The Weather Service kwam na alle paniek naar buiten met het bericht dat de tsunami gelukkig niet de kust van Conneticut zou aandoen. het bericht staat alleen standaard klaar mocht er echt een tsunami komen, en werd per ongeluk bij een routineklus verstuurd.

Veel inwoners van de staat konden de blunder niet waarderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Connecticut krijgt per ongeluk tsunami-waarschuwing
Sluiten