Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 16 sep 2015 / 18:18 uur

Chinezen verkopen nier in ruil voor nieuwste iPhone

In de rij liggen voor de winkel is blijkbaar niet meer genoeg om de nieuwste iPhone 6s te bemachtigen. Twee Chinese mannen gingen een stapje verder. Beiden probeerden een nier te verkopen op internet, om zo geld te verzamelen voor deze spiksplinternieuwe gadget. Dat schrijft Daily Mail.

Huang en Wu hadden zelfs al twee exemplaren online gereserveerd. Het was dan ook flink balen toen bleek dat hun verkochte nieren niet op tijd naar hun nieuwe eigenaren getransplanteerd konden worden. Huang raakte daardoor in paniek en is nu op de vlucht voor de Chinese autoriteiten, dat zegt zijn vriend Wu.

28.000 euro

Via het online platform QQ probeerden de twee in contact te komen met een mogelijke koper. En dat lukte. Een onbekende koper toonde interesse in de nieren, die normaal omgerekend tussen de 14.000 en 28.000 euro kosten. Hij stelde wel als eis dat ze een bloedtest zouden doen in een ziekenhuis in Nanjing, voordat hij een officieel bod zou doen.

Lees ook: Dit moet je weten over de nieuwe iPhone 6s

Toen de iPhonefans aankwamen in Nanjing, was de onbekende koper nergens te bekennen. Toch besloten ze hun nieren te laten onderzoeken. Na afloop kregen ze echter te horen dat het resultaat pas binnen zou komen, nadat ze het geld zouden moeten betalen voor hun gereserveerde iPhone. Hun hele plan viel in duigen.

https://twitter.com/TechmaniaNL/status/644170824543436800

Spoorloos

Dit nieuws sloeg in als een bom, vooral bij Huang. Hij ging ervandoor en is sindsdien spoorloos. Zelfs Wu krijgt hem niet meer te pakken. Hierdoor besloot Wu contact op te nemen met de politie, maar ook die hulp bleek tevergeefs.

Lees ook: ‘Dwergenpretpark’ in China. Dorp voor kleine mensen
De handel in organen is illegaal, ook in China. Toch is het probleem groeiende. Een spermabank sprong handig in op de extreme vraag naar de nieuwste iPhone. Zij bieden het exacte bedrag van een nieuwe versie, als je in ruil een buisje vol sperma inlevert. Al moet je als donateur wel 1.65 meter zijn, over een universitair diploma beschikken en geen last hebben van ziekten of aandoeningen..

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Chinezen verkopen nier in ruil voor nieuwste iPhone
Sluiten