Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 21 sep 2015 / 11:49 uur

‘Britse premier Cameron deed het met een varken’

Een onthullende voorpagina van de Daily Mail van maandag veroorzaakt heel wat ophef in Groot-Brittannië. In een nieuwe biografie van de Britse premier, David Cameron, wordt namelijk een voorval beschreven waarbij de premier zijn geslachtsdeel in de mond van een dood varken zou hebben gestoken, als onderdeel van een ontgroeningsritueel.

Dit gebeurde tijdens de ontgroening van Camerons dispuut in universiteitsstad Oxford, zo is te lezen in het boek. Er zouden zelfs foto’s zijn van het incident. Daarnaast zou Cameron een fervent marihuanaroker zijn geweest. Schrijver James Delingpole zegt in het boek dat hij regelmatig wiet heeft gerookt met zijn studievriend Cameron. Ook kon er cocaïne gesnoven worden in zijn huis.

De biografie is geschreven door zakenman Michael Ashcroft. Hij was jarenlang bevriend met Cameron, doneerde miljoenen aan de Conservatieven, kreeg als dank een zetel in het Hogerhuis en was een tijdje vicevoorzitter van de partij. De laatste jaren ruziën de twee met elkaar.

Beeldig: Rutte ontvangt beste vriend Cameron

Twitteraccount voor varken

De onthulling zorgt voor veel reacties op sociale media, waaronder vele grappen. Het geheel kreeg al een eigen hashtag, de zogenoemde #PigGate. Het varken heeft zelfs al een eigen Twitteraccount: @CameronPig. Metro verzamelde de beste reacties.

Lees ook: Jongetje (5) schrijft lieve brief aan David Cameron

Het geheel doet denken aan een aflevering van een Britse serie genaamd Black Mirror. In een van de afleveringen wordt de prinses gegijzeld. De gijzelaars eisen dat de premier seks heeft met een varken. Ook de schrijver van deze aflevering reageerde op het voorval.

Het kantoor van de premier wilde niet reageren op de aantijgingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Britse premier Cameron deed het met een varken’
Sluiten