Zoë Boven
Zoë Boven Nieuws 1 sep 2015 / 17:20 uur

Bakkerij vindt vrouw te dik voor baan

Een 29-jarige sollicitante mag niet aan de slag in een Italiaanse bakkerij omdat ze ‘te dik’ is voor de baan. De vrouw in kwestie, Dalila, vertelde aan de krant ‘Il Messaggero’ dat de baas haar via een Facebook bericht liet weten dat ze door haar overgewicht geen kans maakt op de vaste aanstelling.

Lees ook: Vrouw valt 82 kilo af na kebabaanval

Dalila, moeder van twee zoontjes, mocht na een positief sollicitatiegesprek een week later komen proefdraaien in een niet nader genoemde bakkerij in de stad Italiaanse Latina.

Facebook

Enkele dagen later stuurde de bakker haar via Facebook dit bericht: "Het spijt me, maar je bent te dik om in een bakkerij te werken. Je fysieke verschijning is niet geschikt voor de baan. Het is vereist dat twee slanke mensen tegelijkertijd achter onze toonbank kunnen staan en bewegen", aldus het bericht.

Zwangerschap

Dalila weegt ongeveer honderd kilogram en zegt te zijn aangekomen door haar twee zwangerschappen. Ze begon met solliciteren nadat haar vriend zijn baan was kwijtgeraakt. De afgelopen tien jaar was Dalila actief bij onder meer diepvrieswarenfabrikant Findus en McDonald’s.

Volgens haar is de afwijzing louter gebaseerd op vooroordelen. "Ik wil het opnemen voor vrouwen die slachtoffer zijn van zulke discriminatie. Ik weeg meer, enkel en alleen omdat ik voor het moederschap heb gekozen", zei Dalila in de krant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bakkerij vindt vrouw te dik voor baan
Sluiten