Rens Oving
Rens Oving Nieuws 1 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Automobilist vertrouwt blind op navigatie

„Over 50 meter linksaf, hier linksaf slaan”, blijkt tegenwoordig de enige manier waarop automobilisten hun eindbestemming vinden.

Want zelf uitzoeken waar je bent en hoe je ergens naar toe rijdt is er tegenwoordig niet meer bij. Gewoon in de auto stappen en gaan, blijkt volgens onderzoek van de ANWB de normaalste zaak van de wereld. Ook als je nog nooit op de eindbestemming bent geweest. Meer dan driekwart van de automobilisten stapt onvoorbereid in de auto en vertrouwt vervolgens blind op de navigatie.

Kaart lezen is ondertussen zo goed als verdwenen, zelfs in de voorbereiding op een dagje uit wordt nauwelijks nog een wegenkaart ter hand genomen. Uitzoeken hoe je ergens het snelste komt is immers nergens voor nodig.

Op de borden

Vooral jongere automobilisten kijken helemaal nergens anders naar behalve de navigatie of de smartphone. Ouderen willen nog wel eens voor een wat uitgebreider voorbereiding kiezen. Waarbij vrouwen iets vaker dan mannen de route van te voren uitprinten. Mannen vertrouwen op hun richtingsgevoel en rijden vaker alleen op de borden naar een onbekende eindbestemming dan vrouwen.

Tanken en parkeren?

Ergens heen rijden doen we dus zonder iets uit te zoeken. Maar als er geld bespaard kan worden doen Nederlanders wel degelijk moeite voor ze wegrijden. Bijna de helft van de automobilisten zoekt voor de reis op waar goedkoop getankt en geparkeerd kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Automobilist vertrouwt blind op navigatie
Sluiten