Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Nieuws 16 sep 2015 / 14:51 uur

Ahmed (14) neemt ‘bom’ mee naar school, blijkt klok

Een 14-jarige jongen die vol trots zijn zelf in elkaar geknutselde klok mee naar school nam, kreeg niet de reactie die hij verwachtte. In plaats van een klopje op de schouder voor het vernuftige werkje, werd hij geboeid afgevoerd. Waarom? Docenten dachten dat Ahmed Mohamed, zoals de Amerikaanse jongen heet, een bom had gemaakt.

Volgens Dallas Morning News nam de tiener de zelfgemaakte klok (zie foto) mee naar school, om aan zijn leraar Techniek te tonen. Die zei dat „het er erg mooi uitzag”, maar adviseerde Ahmed om „de klok niet aan andere docenten te laten zien”. Dat advies kwam te laat.

Te laat

Tijdens een andere les ging het klokje af, waarop Ahmed het tevoorschijn toverde en een lerares het apparaat zag. Ze twijfelde geen moment en waarschuwde de schooldirecteur, die op zijn beurt de politie inschakelde.

Gearriveerde agenten ondervroegen Ahmed, die aangaf dat het ‘gewoon’ om een klok ging. Daar ging de politie echter niet mee akkoord, vooral omdat Ahmed niet „meer informatie” kon geven. Hierop werd Ahmed geboeid afgevoerd.

Lees ook: Hennatatoeage Nederlandse toerist blijkt definitief

De vader van Ahmed, Mohamed Elhassan Mohamed, verdenkt de politie én schoolleiding van islamofobie. De Raad voor Islam-Amerikaanse Relaties denkt er ook het zijne van. „Ik denk dat er geen twijfel was geweest als zijn naam niet Ahmed Mohamed was”, zegt een woordvoerder.

Islamofobie of niet, voorlopig kan Ahmed zich niet op school vertonen. Hij is drie dagen geschorst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Ahmed (14) neemt ‘bom’ mee naar school, blijkt klok
Sluiten