Carlo Doodeman
Carlo Doodeman Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

Afzien voor spierziekte ALS

Plons. De ademhaling stokt en de hartslag schiet omhoog. Nu 2015 meter zwemmen.

Gewapend met badmuts en zwembril trotseerden 2500 mensen in wetsuits het koude water van de Amsterdamse grachten (ongeveer 16 graden). Door de zware regenval van afgelopen dagen waren de omstandigheden van de Amsterdam City Swim (ACS) zwaarder dan voorgaande jaren.

Schoolslag

Maar het doel maakte het allemaal waard: zwemmen om geld in te zamelen voor de slopende spierziekte ALS. Volgens voorzitter van ACS, Marc ter Haar, stond de zwemtocht dit jaar in het teken van research. Research naar de oorzaak en research naar de oplossing van een ziekte die dagelijks veel leed veroorzaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Afzien voor spierziekte ALS
Sluiten