Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

99-jarige vrouw behaalt diploma aan hogeschool

Er zijn maar weinig afgestudeerden die zoveel hebben meegemaakt als Doreetha Daniels. De 99-jarige vrouw studeerde vrijdag af met een graad in sociale wetenschappen aan de Hogeschool van Canyons in Californië. Daniels maakte de belangrijkste gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis mee, zoals de economische depressie en de maanlanding, maar al deze gebeurtenissen verbleekten in vergelijking met haar afstuderen.

Tegenslagen

Daniels studeerde sinds 2009 aan de hogeschool in Santa Clarita om zichzelf te verbeteren. Maar tijdens haar reis kreeg ze ook met veel persoonlijke problemen te kampen. De 99-jarige kreeg een aantal beroertes, zicht –en hoorproblemen en daarnaast verloor ze ook nog eens haar rijbewijs.

Lees ook: 92-jarige vrouw loopt marathon San Diego uit 

Toch zette Daniels door en was vastbesloten af te studeren. Haar kleinkinderen inspireerden haar. Toen ze het podium opkwam zei ze: “99 jaar en hier ben ik.” Vervolgens nam ze onder luid applaus haar diploma in ontvangst. Daniels vertelde tegen USA Today bijzonder trots te zijn: “Ik heb bereikt wat ik wilde, mijn droom is uitgekomen.” Ook haar zoon is erg trots op haar, want zijn moeder zette door ondanks alle tegenslagen.

‘Waar een wil is, is een weg’

Liz Shaker van de Hogeschool van Canyons, zette Daniels in een persbericht ook nog even in het zonnetje: "Doreetha is het levende bewijs van het gezegde ‘waar een wil is, is een weg’. Haar doorzettingsvermogen om elke dag uit bed te komen en naar school te gaan om de uitdagingen binnen en buiten het klaslokaal aan te gaan, inspireerde ons allemaal. Ze is echt een geweldige vrouw die mijn leven heeft beïnvloed en ik voel me zo gelukkig dat ik in staat was om haar reis te mogen meemaken."

Lees ook: Betty (90) bewijst: mode is niet leeftijdsgebonden 

Volgens haar docenten had Daniels soms wel moeite met de opleiding, vooral met het vak computervaardigheden. Maar door de tegenslagen ging ze juist harder werken. Ze is de oudste afgestudeerde aan de Hogeschool van Canyons. De 99-jarige verklapte zelfs nog haar geheim aan KTLA5: “Geef niet op! Doe het en doe het voor jezelf. Laat niemand je ontmoedigen!”

https://twitter.com/AngieNBCLA/status/606930937385877504/photo/1

A 99-year-old Agua Dulce woman earned cheers and tears on Friday when she celebrated graduating from College of the…

Gepostet von KTLA 5 News am Freitag, 5. Juni 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
99-jarige vrouw behaalt diploma aan hogeschool
Sluiten