Metro
Metro Nieuws 14 sep 2015 / 13:47 uur

87 doden door vallende kraan in Mekka

Zeker 65 mensen zijn in Mekka om het leven gekomen doordat een bouwkraan op de grote moskee in de Saudische stad stortte. Volgens veiligheidsdiensten raakten 154 mensen gewond. Het incident gebeurde ongeveer tien dagen voor de jaarlijkse hadj, de massale pelgrimage naar Mekka.

De hadj wordt door miljoenen moslims bezocht. Er vallen elk jaar doden in het gedrang. Vorig jaar verminderde Saudi-Arabië uit veiligheidsoverwegingen het aantal mensen dat maximaal wordt toegelaten tot de hadj, omdat aan uitbreiding van de grote moskee wordt gewerkt.

De kraan is door een dak gestort, zo bleek uit foto’s op internet. Ook waren pelgrims in bebloede gewaden te zien. Het ongeval gebeurde volgens Arabische media tijdens zware storm. Het westen van het land wordt de afgelopen dagen geteisterd door zware zandstormen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
87 doden door vallende kraan in Mekka
Sluiten