Esther Zandberg
Esther Zandberg Nieuws 16 sep 2015 / 10:55 uur

15-jarige steekt moeder dood na bekijken IS-filmpjes

Elke 15-jarige puber maakt wel moeilijke fases door met aparte streken. De Deense Lisa Borch maakt het alleen wel heel bont. Het meisje had herhaaldelijk filmpjes gekeken waarop gijzelaars door IS-strijders werden vermoord. Na het bekijken besloot het meisje haar moeder dood te steken.

Gestoken

Römer Holtegaard werd in oktober 2014 door de politie dood gevonden in haar huis. Het lichaam van de vrouw zat volledig onder het bloed. Na autopsie bleek dat de vrouw ruim twintig keer was gestoken met een mes.

Ongeïnteresseerd

De hulpdiensten kwamen naar het huis van moeder en dochter na een telefoontje van Borch. Zij vertelde de meldkamer dat ze haar moeder had horen schreeuwen en dat ze later een witte man weg zag rennen. Toen de hulpdiensten arriveerden leek de puber helemaal niet onder de indruk te zijn. Ze was ongeïnteresseerd en zou haar schouders opgehaald hebben toen agenten haar vertelden dat haar moeder was overleden, zo schrijft de Independent.

Lees ook: IS-strijder filmt eigen dood met GoPro

IJskoud en beestachtig

Bij later onderzoek werd duidelijk dat Borch de dag van het incident naar filmpjes van onthoofdingen had gekeken. Daarnaast stond haar nieuwe vriend, Bakhtiar Mohammed Abdulla, bekend als een sympathisant van de IS. De tweelingzus van Borch vertelde tijdens de rechtszaak dat moeder en dochter constant in gevecht waren met elkaar. „Deze vrouw is in koelen bloede vermoord", aldus de aanklager tijdens de rechtszaak. Deze moord is ijskoud en bijna beestachtig". Het meisje is veroordeeld tot een celstraf van negen jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
15-jarige steekt moeder dood na bekijken IS-filmpjes
Sluiten