Elena van Doorn
Elena van Doorn Nieuws 28 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Zeehond zwom waarschijnlijk zelf Utrechtse gracht in

De zeehond die donderdag uit een gracht in Utrecht is gehaald, is daar waarschijnlijk „via rivieren en sluizen" belandt. Dat zegt Jaap van der Hiele van de zeezoogdierenopvang A Seal Centrum dat het beestje opving.

Het dier maakt het goed en is gezond. Donderdagavond werd de zeehond aangetroffen op de kant langs de Oudegracht. Later in de nacht werd beestje overgebracht naar de opvang in Stellendam. ,Hij krijgt z’n natje en z’n droogje, eet zelfstandig en krijgt gedoseerde voeding. Als hij op gewicht is, dan kan ie weer naar zee.” Dat zou al volgend weekend kunnen zijn, denkt Van der Hiele. De zeehond wordt dan vermoedelijk ergens bij Texel of Terschelling buitengaats gezet.”

De zeehond werd naast de gracht aangetroffen. ,Hij lag inmiddels op de kant langs de Oudegracht, vlak achter het hoofdbureau van politiebureau Paardenveld. Hij was er kennelijk net zelf uitgeklommen”, liet de wijkagent donderdag nog weten.

Lees ook: Zeehond op surfplank geniet met volle teugen

Uitzonderlijk

Volgens Van der Hiele is het wel uitzonderlijk maar ook weer niet héél vreemd dat de zeehond in de Utrechtse grachten rondzwom. Zeehondencrèche Pieterburen bevestigt dat het ,,ieder jaar voorkomt dat zeehonden in zoet water worden aangetroffen”. Vorig jaar zijn in Amsterdam en Rotterdam zeehonden geholpen. Maar ook veel verder het land in, in Drenthe en Arnhem, zijn de afgelopen jaren zeehonden gezien, aldus Arnout de Vries van de crèche.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zeehond zwom waarschijnlijk zelf Utrechtse gracht in
Sluiten