Eefje van Son
Eefje van Son Nieuws 10 aug 2015 / 12:32 uur

Vrouw uit McDonald’s gezet om blindengeleidehond

Dat blinde mensen overal met hun blindengeleidehond naar binnen mogen, is vrij duidelijk. Maar medewerkers van een McDonald’s in Noorwegen hadden daar geen oren naar. Tina Marie Asikainen en haar dochtertje van vijf jaar wilden een lekkere versnapering bij de fastfoodketen gaan halen. De vrouw probeerde nog uit te leggen dat haar hond overal toegelaten moest worden, maar terwijl de tranen over Tina’s wangen stroomden, werd het tweetal alsnog de deur gewezen vanwege de hond. Dat meldt de nieuwssite NRK.

Geen goedkeuring

Nadat de moeder en dochter een maaltijd besteld hadden, namen ze plaats in de McDonald’s in Fredrikstad. Dat duurde alleen niet lang, want niet veel later werd hen gevraagd te vertrekken vanwege de hond die ze bij zich hadden. Omdat Tina blind is, werd de vraag „erg luid” aan het tweetal gesteld. Tina legde de situatie uit, maar dit zorgde niet voor goedkeuring. „Ik begon te huilen. Dat doe ik niet vaak, maar het was zó gênant”, vertelt Tina tegenover NRK.

Tina met haar blindengeleidehond Rex. Foto: Facebook Tina Marie Asikainen​

Lees ook: Eigenaar Parnassia stuurt man met ALS van terras

Dat de zwarte labrador, Rex, een blindengeleidehond is, viel niet te missen. De viervoeter droeg een fluorescerend vest en daarnaast liet Tina ook nog het legitimatiebewijs van Rex zien. Maar het personeel was niet geïnteresseerd en door welgeteld vijf personeelsleden werd de vrouw gevraagd de eettent met haar dochter te verlaten, zo schrijft The Independent.

Berisping

De ontdane Tina belde de politie en die was al snel ter plaatse. De medewerkers kregen dan ook een berisping. Volgens een politiewoordvoerder die het incident bevestigde, is de blinde vrouw van plan om een klacht in te dienen.

Lees ook: Hulppuppy’s hard op zoek naar pleeggezinnen

Het verhaal van Tina kwam aan het licht toen ze het deelde op Facebook. Inmiddels is de post duizenden keren gedeeld. „Als het verhaal klopt, dan betreuren we dat”, zei een woordvoerder van de McDonald’s tegen het Franse persbureau AFP.

https://www.facebook.com/&/posts/10153656099650921

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw uit McDonald’s gezet om blindengeleidehond
Sluiten