Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Nieuws 25 aug 2015 / 09:40 uur

Vrouw tikt fles cognac weg, mag vliegtuig niet in

Een Chinese vrouw was blijkbaar niet bekend met de regels dat je in het vliegtuig niet meer dan 100 milliliter vloeistof mee mag nemen in je handbagage. Toen ze vrijdag het vliegtuig in wilde stappen om van Peking naar Wenzhou te reizen, werd haar gezegd dat ze haar fles cognac niet mee mocht nemen.

De vrouw, Zhou genoemd, wilde haar Rémy Martin XO Excellence van zo’n 175 euro echter niet zomaar opgeven en dus besloot ze de fles in zijn geheel op te drinken. De vrouw werd vervolgens te dronken bevonden om nog aan boord van het toestel te stappen.

Niet welkom aan boord

Zhou zou zo dronken zijn geworden dat ze vlak voor het boarden rollend op de vloer werd aangetroffen, aldus South China Morning Post. ,,Ze was zo dronken… ze kon niet eens op haar benen staan. We hebben haar in een rolstoel naar een ruimte gebracht waar ze even uit kon rusten”, legt een agent uit aan Beijing Times.

De vrouw werd op de vlucht geweigerd, omdat men vreesde voor haar veiligheid en die van andere passagiers. Toen Zhou enkele uren later ontwaakte, is ze door familie naar huis gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw tikt fles cognac weg, mag vliegtuig niet in
Sluiten