Metro
Metro Nieuws 11 aug 2015 / 10:37 uur

Vermoorde verpleegster in Waalwijk werd bedreigd

De vermoorde Linda van der Giesen uit Zevenbergen heeft meerdere keren aangifte gedaan van bedreiging door een ex-vriend. Dat bevestigt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage aan Omroep Brabant. De politie wilde er verder niet inhoudelijk op ingaan. „We snappen de speculaties in de media, maar wij houden met alle scenario’s rekening.”

Doodsbedreigingen

De 28-jarige verpleegster werd maandagavond op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk doodgeschoten. Later op de avond werd er in Zevenbergen een politieactie gehouden bij de woning van haar ex-vriend. Bekenden van de Zevenbergenaar melden dat hij Van der Giesen meerdere malen met de dood bedreigde. De vrouw heeft hierop bij de politie aangifte gedaan van bedreiging.

De technische recherche heeft maandag verschillende sporen op het parkeerterrein veiliggesteld. Ook zijn er enkele getuigen gehoord. In de loop van de dag worden opnieuw getuigen gehoord en vindt er aanvullend onderzoek plaats op het parkeerterrein van het ziekenhuis. Daarnaast wordt er nog een uitgebreid buurtonderzoek gedaan. De politie vraagt getuigen zich te melden.

A4’tje met verslag

Extra veiligheidsmaatregelen heeft het ziekenhuis niet getroffen. „Er is geen enkele aanleiding om het ziekenhuis direct in verband te brengen met de schietpartij”, aldus een woordvoerder. De zorg gaat gewoon door, alleen de afdeling waar het slachtoffer werkte, is de rest van de week gesloten. Patiënten voor die poli worden in andere vestigingen van het TweeSteden Ziekenhuis geholpen.

Het ziekenhuis heeft volgens een woordvoerder dinsdag heel vroeg in de ochtend directe collega’s van het slachtoffer gebeld om ze op de hoogte te brengen van de gebeurtenissen. Andere medewerkers kregen bij binnenkomst een A4’tje met daarop een beknopt verslag. Vervolgens is een personeelsbijeenkomst gehouden waar circa vijftig mensen bij aanwezig waren, ook collega’s van andere vestigingen. „Het was heel emotioneel met ruimte voor stilte en praten”, aldus de woordvoerder de over de bijeenkomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vermoorde verpleegster in Waalwijk werd bedreigd
Sluiten